Toffe plekken met kindjes

GENTBRUGGE IS EEN VRÉÉ WIJZE BUURT MET VEEL TOFFE PLEKKEN, NIET ALLEEN OM TE GAAN DRINKEN, IETS TE WANDELEN EN OM TE ONTSPANNEN, MAAR OOK OM TE GENIETEN MET JE kindjes. WE GEVEN JE GRAAG ENKELE TIPS!

huis van alijn

Bezoek het Huis van Alijn en maak samen met je kinderen een reis door de tijd. Elke kamer in dit bijzondere museum vertelt een verhaal dat gekoppeld is aan een specifieke datum, zoals nieuwjaarsdag op 1 januari tot een huwelijksdag in september. Het Huis van Alijn toont de kleine en grote momenten die ons dagelijks leven bijzonder maken. De uitgebreide collectie bestaat uit objecten, foto’s, geluiden en bewegende beelden uit de 20e en 21e eeuw, waardoor het verleden op een levendige manier tot leven komt.

gentbrugse meersen

Wil je even ontsnappen aan de drukte van de stad? Dan is de wilde natuur van de Gentbrugse Meersen de ideale plek voor zowel jong als oud. Hier kun je sporten, spelen en bij mooi weer genieten van een gezellige picknick. Daarnaast kan je genieten van een blotevoetenpad, dat uit een natuurlijke ondergrond bestaat en meebeweegt met de seizoenen en het weer.

kapitein zeppos park

In het noorden van Gent, rond de oude havendokken, vind je het Kapitein Zeppos Park, vernoemd naar de beroemde tv-held. In dit nieuwe park kan je wandelen langs de kaaimuren, ontspannen in de strandzone en genieten van een speeltuin. Een unieke activiteit hier is DOKANO, waar je met een kano de Gentse wateren helpt schoonmaken door zwerfvuil op te vissen.

de wereld van kina

De Wereld van Kina is een museum waar kinderen op een speelse manier alles kunnen leren over de natuur en dieren. Hier ontdek je een uniek fossiel van een prehistorisch reptiel tot een interactieve tentoonstelling met duizenden gesteenten en mineralen. Elke verdieping van het museum brengt een nieuw thema tot leven, van insecten en schelpen tot vogels en nog zoveel meer. Laat je verrassen en geniet van een leerrijke namiddag.

Gerelateerd nieuws

Voordelen van nieuwbouw

Voordelen van nieuwbouw

Droom je van een woning waar je jarenlang met plezier kan wonen? En die je helemaal naar je eigen smaak kan inrichten? Dan is nieuwbouw wellicht de ideale keuze voor jou. Hieronder vind je vijf voordelen van het kiezen voor een nieuwbouwwoning of...

lees meer
Tips van Gent(brugg)enaars: ontspannen

Tips van Gent(brugg)enaars: ontspannen

Gentbrugge is een vréé wijze buurt met veel toffe plekken, niet alleen om te gaan sporten of om te winkelen, maar ook om te ontspannen en tot rust te komen. We geven je graag enkele tips!AchtersikkelOp minder dan vijftig meter van het Sint-Baafsplein ligt de serene...

lees meer
Tips van Gent(brugg)enaars: studieplekken

Tips van Gent(brugg)enaars: studieplekken

Het is weer juni. Dat betekent voor veel jongeren en studenten dat de examens voor de deur staan. Is het thuis soms te luidruchtig om te studeren? Of studeer je liever in het gezelschap van medestudenten? In Gent heb je enkele bijzondere studieplekken, dicht bij ‘t...

lees meer