Ontdek ‘T Verband

FOCUS OP GROENE OPEN RUIMTE

Tot op vandaag is de Klinieksite aan de Kliniekstraat in Gentbrugge onbekend terrein voor vele buurtbewoners. Ondanks de groene voortuin oogt de site achter de bareel grijs en gedomineerd door auto’s. Door de bestaande parking ondergronds te verplaatsen, de oude kliniek en huisartsenwachtpost te slopen, en de nieuwe bebouwing te beperken, komt er plots een enorme open ruimte vrij: een nieuw publiek groen binnengebied.

Het landschapsontwerp bestaat uit twee grote delen: allereerst het nieuwe publieke park van 6500m², dat vrijkomt dankzij het ontharden en vergroenen van de zone van de bestaande parking. Als tweede de nieuwe binnentuin tussen het bestaand kliniekgebouw en het sportmedisch centrum. In de video hieronder legt landschapsarchitect Tom van aAd het plan uit.

10 woningen

Kras Architecten maakte het ontwerp voor het woonerf aan de Tweekapellenstraat. Het omvat 8 eengezinswoningen en een stapelwoning, die flexibel als kangoeroewoning kan dienen. De woningen sluiten aan op de bestaande rijwoningen en hebben hellende daken. De stapelwoning aan de kop heeft drie bouwlagen, een plat dak en een opvallende betonnen kroonlijst die de ingang naar het park accentueert.

Een tweede groep woningen met uitzicht op het park heeft platte daken en terrassen op verschillende hoogtes voor privacy en individualiteit. Alle woningen hebben ruime leefruimtes met veel daglicht, open keukens en grote kamers. De parkwoningen hebben extra grote overlopen en terrassen met parkuitzicht. Elke woning heeft een eigen tuin en toegang tot een gemeenschappelijke fietsenberging via een privépad. Dieter van Kras Architecten legt je alles uit in onderstaande video.

39 appartementen

Architecten Archipl staan in voor het masterplan voor de site het ontwerp van een nieuwe gebouw dat plaats zal bieden aan 39 appartementen, een nieuw medisch sportcentrum en een ondergrondse parking. 

Op het gelijkvloers komt een nieuw sportmedisch centrum  aansluit bij het bestaande Medisch Centrum. Op de kop van het gebouw, richting het buurtpark, wordt een buurtschuur ingericht voor de bewoners en omwonenden van de nieuwe site.

Boven het gelijkvloers komen eerst drie bouwlagen, met de eerste 27 appartementen, en daarboven twee extra bouwlagen met nog eens 12 appartementen, waarvan de grootste gelegen zijn aan een centrale daktuin. Vrijwel alle appartementen zijn doorzon appartementen en worden voorzien van een ruim terras met uitzicht op het nieuwe buurtpark en de dorpskern van Gentbrugge. Vrijwel de volledige zuidgevel zal zo uit leefruimtes met terrassen bestaan.

Tussen de twee bovenste verdiepingen wordt een intensief groendak voorzien met een extra terraszone voor de aanleunende appartementen en extra balkons voor de bovenliggende appartementen. David van Archipl Architecten legt je alles uit in onderstaande video.

Duurzaamheid gegarandeerd

Voor Revive is projectontwikkeling niet het doel op zich. Het is ons middel om te bouwen aan een betere toekomst. Elk project is immers een unieke kans om een positieve impact te genereren voor de maatschappij. Dat is het uitgangspunt van elke Reviver bij het vormgeven van een nieuw project. Het eindresultaat zijn stadswijken waar wij oprecht trots op zijn.

Niet alleen wat we doen, maar ook hoe we het doen is belangrijk. Onze visie als ondernemer is te bouwen aan duurzame ontwikkeling voor morgen, en zo een positieve impact te creëren voor de planeet en al haar bewoners. Door middel van innovatie en energiezuinige technieken bouwen wij jouw toekomst in de stad, met een minimale ecologische voetafdruk. Dat is voor ‘t Verband niet anders. We garanderen woningen en appartementen die 100% toekomstbestendig zijn. Zo weren we bv. fossiele brandstoffen op onze site. We zetten in op zonnepanelen en individuele warmtepompen.

toekomstbestendig

Rijke geschiedenis

De site heeft een rijke geschiedenis, die we niet willen vergeten. In 1880 werd hier al een ‘hospice’ gebouwd. Toen de zusters van Waarschoot in 1934 de gronden van het ziekenhuis overnamen, onderging de site voortdurend veranderingen. In 1949 werd een nieuwe vleugel in gebruik genomen. Het woonzorgcentrum ‘ter Hovingen’ kreeg een plaats op de site, en in 1977 werden het klooster en de verouderde hospice gesloopt om plaats te maken voor de bouw van een nieuw ziekenhuis. Meer weten? Lees dan verder op onze blog.
Klinieksite

Wie is revive, de ontwikkelaar achter Tverband?

Revive is een Gentse projectonwikkelaar: een echte voorloper en marktleider in complexe stadsvernieuwingsprojecten. Het transformeert brownfields in toekomstbestendige, koolstofvrije en geconnecteerde wijken.

Onze samenleving veranderde nog nooit zo snel. Klimaatverandering, bevolkingsgroei en de versnelde digitalisering zijn enkele trends die ervoor zorgen dat we anders wonen en leven. Op het kruispunt van people, planet en profit wil revive het verschil maken. Kortom: we build society, not only real estate. Meer weten? Surf naar www.revive.be