Ga terug
January 15, 2024
9 inpaktips voor je verhuis
inpaktips

Niet iedereen houdt ervan om te verhuizen. En al zéker niet van alle spullen inpakken. Met deze 9 inpaktips kom je al een eind verder:

Maak een inpaklijst

Laten we eerlijk zijn, een lijst klinkt misschien saai, maar het is als een roadmap voor je verhuizing. Begin met een lijst van alle items die je moet inpakken. Het helpt om georganiseerd te blijven en niets te vergeten. Op de lijst kunnen staan: belangrijke documenten, medicijnen, kledij, toiletartikelen, beddegoed, …

verzamel inpakmateriaal

Zorg ervoor dat je voldoende verhuisdozen, inpakpapier, bubbeltjesplastic en tape hebt. Het is net als een project: de juiste tools maken het verschil! Begin er ook vroeg genoeg aan. Zo heb je tegen je verhuis al heel wat verzameld.

Begin vroeg

Begin ruim van tevoren met inpakken. Rome werd ook niet in één dag gebouwd, toch?

pak je kledij slim in

Kleding kun je laten hangen in vuilniszakken met een gat voor de hangers. Dit bespaart je heel wat tijd en moeite én je kleren blijven fris.

label je dozen

Geef elke doos een label met de inhoud en de kamer waarin deze moet worden geplaatst. Dit maakt het uitpakken een fluitje van een cent en zo moet je je ‘s morgens niet suf zoeken naar een koffietas.

bescherm fragiele items

Pak breekbare spullen in met bubbeltjesplastic of kleding om ze te beschermen. Je zal snel ontdekken dat sokken handige opbergers kunnen zijn!

essentials bag

Stel een ‘essentials bag’ samen met spullen die je direct nodig hebt na de verhuizing. Denk aan toiletartikelen, een set schone kleren en belangrijke documenten zoals je paspoort.

wees niet bang om hulp te vragen

Verhuizen kan stressvol zijn, dus aarzel niet om vrienden of familie om hulp te vragen. Samen is het altijd leuker. 

wees niet bang om dingen weg te doen

Een verhuis is het perfecte moment om te ontspullen. Als je dingen niet meer nodig hebt, gooi ze weg! Of nog beter: doneer ze aan een goed doel, zo draag je ook bij aan de gemeenschap. Haal je inner-Marie Kondo maar boven!

Veel succes!

deel dit nieuws