Ga terug
December 18, 2023
Gentbrugge tijdens de kerstvakantie
kerstvakantie Gent

Tijdens de kerstvakantie valt er heel wat te beleven in en rond Gentbrugge! Hier zijn enkele activiteiten en evenementen die je kunt ontdekken:

Gentse Winterfeesten

Van 7 tot en met 31 december verandert Gent in een feestelijke winterstad, met sprookjesachtige verlichting en een gezellige kerstsfeer. Je kunt genieten van een rolschaatspiste in een historische setting, leuke kraampjes op de kerstmarkt, en allerlei winterse activiteiten. Het programma vind je op de website.

POPPENTHEATER PIERKE VAn ALLIJN

Voor kinderen is er het Poppentheater Pierke van Alijn met extra voorstellingen tijdens de kerstvakantie. Dit is een leuke manier om de lokale cultuur te ervaren met het hele gezin​.

kerstcafé en spel & ontmoeting

Onze tijdelijke invuller Gentste Spruiten organiseert ook heel wat leuks op de speeltuin van ‘t Verband. Alle geplande evenementen kan je terugvinden via de Facebookpagina van Gentste Spruiten: www.facebook.com/GentseSpruiten/events

ZEBRAWOODS

Zebra Woods is een pop-up winterfestival van de Zebrastraat. Van 27 december tot en met 7 januari komen er heel wat artiesten langs zoals Jef Neve, Coely, Brihang, Trixie Whitley, … Het start telkens om 17u30 met drinks en food en resident dj TLP, het voorprogramma start om 19u en de afterparty om 22u in Zebra Café. Wil je er graag bij zijn? Tickets zijn te koop via www.zebrawoods.be.

gentse musea

Tijdens de kerstvakantie hebben de Gentse musea weer heel wat leuke activiteiten op het programma staan voor het ganse gezin. Een speelse familierondleiding op de expo “Het Verhaal van Gent” in het STAM bijvoorbeeld! Ontdek alle activiteiten via UiT in Gent.

deel dit nieuws